SURVEY REPORT

MÉRÉSI JEGYZŐKÖNYV KÉSZÍTŐ PROGRAM

A program földmérési és térképészeti tevékenységet végzők munkájának támogatására készült.
A valósidejű méréssel előállított RW5 vagy RAW formátumú észlelési állományból gyorsan, egyszerűen, a jogszabályi előírásoknak megfelelő és áttekinthető kivitelű mérési jegyzőkönyv készíthető.


MILYEN ELŐNYEI VANNAK AZ ELEKTRONIKUS MÉRÉSI JEGYZŐKÖNYVNEK?
  • nem kell formázni, összerendezni a mért adatokat, így időt és munkát spórolhat meg
  • szinte egy gombnyomásra elkészül a mérési jegyzőkönyv
  • kitűzések automatikus észlelése és szabályos megjelenítése
  • azonnal nyomtatható
  • pdf fájlba menthető

JOGSZABÁLYI MEGFELELÉS:

A program által készített mérési jegyzőkönyv megfelel a állami alapadatok és térképi adatbázisok vonatkoztatási és vetületi rendszeréről, alapadat-tartalmáról, létrehozásának, felújításának, kezelésének és fenntartásának módjáról, és az állami átvétel rendjéről szóló 15/2013 (III.11) VM rendeletnek. A rendelet előírja, hogy a mérőműszerrel mért adatokat dokumentálni kell.

A PROGRAM MŰKÖDÉSE RÖVIDEN:

A terepen valósidejű meghatározással mért adatok a terepi adatgyűjtő szoftverből feltöltésre kerülnek a számítógépre. A Survey Report mérési jegyzőkönyv készítő programmal egyszerűen csak megnyitásra kerülnek a beolvasott adatok, és már elő is állt formázott, felhasználható formában a mérési jegyzőkönyv. Ezt követően azonnal nyomtatható, vagy PDF állományba menthető a dokumentum.

A program használata egyszerű, kezelését bárki könnyen elsajátíthatja. A program elkészítése során nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a legújabb technológiák alkalmazásával a felhasználói felület korszerű, a használó által könnyen megtanulható és kezelhető legyen. Ezt segíti elő a Microsoft Office termékeknél (2007-től) is megismert új menüszerkezet az ún. szalag menü alkalmazása is.

Az alábbiakban bepillantást nyerhet a program néhány képernyőképére:

A nagyításhoz kattintson a képre.


Az alábbiakban megtekinthet két példát a programmal készített mérési jegyzőkönyvre:

A nagyításhoz kattintson a képre.


A nagyításhoz kattintson a képre.


 

Adatgyűjtő kompatibilitás

A program minden olyan terepi adatgyűjtő szoftverrel kompatibilis amely RW5 vagy RAW formátumú észlelési állományt kezel, állít elő, vagy exportál. RW5 formátumot előállító szoftvert használó eszközök - a teljesség igénye nélkül - a következők: Javad, ASHTECH, Sokkia, Stonex, Topcon.

Az alábbi adatgyűjtő szoftverek által előállított RW5 vagy RAW formátumú allományokat teljes mértékben feldolgozza a program.

Az alábbi cégek adatgyűjtő szoftverei többnyire képesek szabványos RW5 állományt előállítani vagy exportálni, melyeket szintén fel tud dolgozni a program.

Rendszer követelmények

A program működéséhez szükséges rendszer követelmények:

  • Windows XP
  • Windows Vista
  • Windows 7, 8

Partnereink

A programot az alábbi partnereinknél is megrendelheti.

Szakmai tanácsadó

A program készítésében közreműködő
szakmai tanácsadó:


    Szabó Csaba
    mérnök-informatikus,
    okl. földmérő és térinformatikai mérnök
    Inpenter Földmérő és Térinformatikai Kft.